(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Boeren

2024

Dieren in het hoger wordend water.

Kleding over de wereld

2023

Kleding over de wereld

Leefgebied ijsbeer

2023

Dit doek hoort bij "scheurend ijs" en er komt nog een groter werk bij. Deze horen dan alle 3 bij elkaar. Ijsschotsen en gletchers breken af. Steeds minder leefgebied voor de ijsberen. 

smeltende ijsbergen gezien vanuit schip

2023

Dit schilderij laat het smeltende ijs zien en het leefgebied van de ijsbeer. Het hoort dan ook bij de 2 andere: "leefgebied ijsbeer"en "scheurend ijs". 

uitgedroogde aarde

2023

Dit schilderij hoort bij de monoprint van uitgedroogde aarde. Deze is gemaakt met olieverf op doek.  Op dit moment is het niet droog bij ons in Nederland. Maar afgelopen zomer des te meer. Daar is deze monoprint en dit schilderij op gebaseerd. 

uitgedroogd gewas

2023

Uitgedroogd gewas

Uitgedroogd gewas II

2023

Uitgedroogd gewas.

Véél

2023

Kleding, véél kleding. Transport, véél transport want al die kleding wordt in het buitenland gemaakt dus moet weer vervoerd. Dit werk is in de vorm van een installatie. 

Vliegen I

2023

Vliegen: een dilemma. Zeker zeer vervuilende manier van reizen. Maar óók kan je hiermee alle werelddelen bereiken. 

flesje in zee

2022

Plastic.....plastic in zee. Ook een grote vervuiler helaas. Dit schilderij is geschilderd op houten plankjes. Want ook hout, bomen, hebben alles met het klimaat te maken. Het 2e schilderij over plastic in zee, volgt hier onder. 

Nederland gedeeltelijk onder water

2022

Dit doekje hoort bij "wereld in brand" Ze lopen in elkaar door. Want de opwarming van de aarde brengt gelijktijdig ook meer overstromingen met zich mee. Gaat nederland gedeeltelijk onder water verdwijen? laten we hopen  van niet!! 

Onder water

2022

IPV de reflectie in het water te zoeken en weer te geven, ben ik onderzoek gaan doen naar het weergeven van "onder water". Hier is het licht meer diffuus. 

plasticsoep

2022

Hier is werkelijk de plasticsoep in zee weergegeven en welke problemen dit oproept! Hoort bij andere schilderij met het plastic flesje in zee. Deze is onderwater. Ook op hout geschilderd. 

Stroming II

2022

Stroming van het water weergevend door het gebruik van een paletmes. Kleuren zijn surreeel. deze is deel II, totaal werk bestaat uit 2 doekjes die in elkaar doorlopen!

waterrimpeling !

2022

Dit doek is gemaakt op ongeprepareerd katoen met sterk verdunde acryl en stiftjes. Bij dit werk heb ik alleen gekeken naar de stroming, de "rimpels" in het water en geen reflectie van een bepaald onderwerp. Ook weer "gespeeld" met kleur.

Gebouwen

2021

Ook dit werk is gemaakt op ongeprepareerd katoen met sterk verdunde acryl. De inspiratie was de reflectie van gebouwen langs de kade in het water.   

Vijver

2020

Vijver met reflectie 

Waterleliebladen

2020

Zag in een dierentuin hele grote waterleliebladen. Hier is dit schilderij op gebaseerd. Olieverf op linnen. 

Zee

2019

Golfslag op zee: olie op linnen

Strandpalen in het schuim

2017

Strandpalen aan de rand van de zee in het opspattend schuim. Houtskool en syberisch krijt.